Blog o naší úžasné rozrůstající rodině, našich zážitcích, pokrocích a názorech

úterý 27. května 2014

Víkend na Šumavě

Tenhle víkend jsme si s Nori opravdu užily. Ondra odjel sice na několik dní na kola do Anglie, ale kamarádi nás pozvali do Ujčína, což je malá vesnička na Šumavě, kde vlastní kamarádovo sestřenka chalupu. (kterou celé léto pronajímá)

Chalupa stojí na samotě na úžasném místě na konci vesnice, vzadu má skalku, kde si majitel pěstuje kytičky a vepředu protéká krásným potůčkem uměle vytvořený náhon, který ústí do řeky Ostružná. Chalupa je plně vybavená včetně pračky a myčky, spodní část je ale velmi vlhká a chladná, takže jsme v ní i přes venkovní teploty mrzli a museli jsme zatápět už odpoledne. Místnosti jsou vybavené různými serepetičkami od starožitných po modernější. Dole jsou 2 ložnice a společenská místnost s kamny, kuchyně, záchod a kotelna a nahoře na půdě je obrovský prostor, který je plný nábytku, hraček a spoustou potřebných i nepotřebných věcí. Mezi nimi byla i spousta hraček patřících do muzea.


Počasí nám vyšlo nádherně, takže jsme mohli vypustit Nori i osmi-měsíčního Adámka na zahradu a ugrilovat si večeři. Místní hospoda vaří většinou jen přes den. Nori poprvé píchla včela- do ruky. Plakala, ale ruka jí ani nenatekla, takže to dobře zvládla.

Druhý den jsme vyrazili na výlet na jednu z nejvýznamnějších památek v okolí a to hrad Velhartice. Ondrovo sestřenka bydlí přímo pod hradem a její partner v hradě provádí, takže jsme se dostali dovnitř zadarmo :-) Foto je před místní hospůdkou, která vyhrála stavbu Plzeňského kraje. Hrad je opravdu moc krásný, ale snad ještě hezčí je výhled z něj a pohled na něj z lesní cesty pod ním, kudy vede stezka k Werichově vile, kam jsme se zašli podívat. Vila je bohužel veřejnosti nepřístupná a z venčí nepůsobí nic extra. Uvnitř je ale prý nádherná až pohádková.
.

Na oběd jsme si zašli do místní vyhlášené restaurace Hospůdka na kovárně, kde nás zastihl krátký teplý déšť. Hospůdka je nově udělaná s dobrým jídlem a hlavně točeným Bernardem a Plzní :-)) Nori dováděla s květináči a běhala za místním pejskem, který byl ale z útulku a málem jí kousnul. Ona si z toho nic nedělala..


V neděli jsme chtěli využít to, že jsme si s sebou vzali kola. Jožin nám namontoval novou sedačku na kolo a mohli jsme vyrazit. Dali jsme si krátký 17km okruh, který Norinka prakticky prospala. Jako nedostatek sedačky na kolo bych uvedla to, že dítě, které spí neustále mlátí hlavou do opěradla, proto se nedá moc jet po nerovném terénu :-) I tak jsme Nori museli přivázat helmu k opěradlu, aby jí nepadala hlava dopředu :-)

Jinak myslím, že části, které neprospala se jí moc líbily. Počasí bylo úžasné, raději jsme jeli dopoledne, kdy nebylo tak horko a Nori jsem oblékla její speciální merino soupravu od Icebreakru :-) Na který nedáme dopustit. S kopečka jsme pěkně svištěly. Na kole jsem vlastně neseděla od srpna 2012, kdy jsme byli v Rumunsku (to jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná), ale myslím, že jsme to zvládly hezky. Sedačku jsem cítila, Nori má už okolo 9kg a sedačka 5kg, ale náročné to bylo jen na úzkých lesních cestách, kdy jsem bojovala s balancem. Bylo to úžasné. Těším se na další výlet s Ondrou.


1 komentář:

  1. Ahoj Ali, koukám, že jste si to s Norinkou na Šumavě parádně užily. A taky děkuji za tip na ubytování. Posílám pár tipů na výlety a ubytování http://hananadovolene.blogspot.cz/2013/09/vyletni-denik.html Byli jsme od té doby, co jsme psala tento článek ještě na spoustě dalších míst, ale ještě jsem to nesepsala do článku. Tak to bude zase příště. Tak ahoj a těším se brzy na viděnou.

    OdpovědětVymazat